+10 votes
207 views
in Bug Report by (310 points)

So with the End of June Update we got trains for the stable version.
My friend(host) and I(client) hopped in, and got them to work and he was amazed by the design, sounds and animation, yet for me all the train did, was beeing in his "idle state".
Following is everything that I am missing from the "train experience", but for the host, everything listed below works fine.

  • When boarding the train, it always says "no power" for me, yet i can drive the train, albeit not as fast as my friend, with both of us pressing that W-Key into the table.
  • Same goes for decelerating. He stopps from full speed (~120 km/h) to 0 in around 5-8 foundations, but I, with even less speed, need 15+ to get to a full stop, with both of us holding either S or Space or both.
  • I also cant set time tables for the trains, because when I want to select the station, the list is just empty.

While driving:

  •  power cosumption and speed is always shown as 0.
  • the wheels dont spin
  • the converters(?) red, cylindrical parts that stick out when driving, stay in and blue
  • you only here the idle sound, no acceleration or brakes
  • the "brakeing flaps" on top dont go off, when braking, same with the brakes not flowing from the heat of braking

I just wanted to share everything I, or rather didnt.
Feel free to comment, add bugs or correct me.

by (130 points)
same, they did say in the experimental release of the train update it wasnt working very well for client.  looks like it hasnt been updated yet.
Welcome to Satisfactory Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
In order to keep this site accessible for everybody, please write your post in english :)
August 28th update: We've removed downvotes! One major reason is because we don't want to discourage folks from posting legitimate suggestions / reports / questions with fear of being mass downvoted (which has been happening a LOT). So we now allow you to upvote what you like, or ignore what you don't. Points have also been adjusted to account for this change.
Please use the search function before posting a new question and upvote existing ones to bring more attention to them, It will help us a lot. <3
Remember to mark resolved questions as answered by clicking on the check mark located under the upvotes of each answer.
...