+3 votes
68 views
in Bug Report by (120 points)

Hey. I have had the game since the release date and it worked just fine for me. However, today as I opened the game and hit 'continue' to resume from where I last left off, the game froze. Meaning, it entered the loading screen and had the bar in the middle running around but the game actually became unresponsive and I must close it through the task manager.
When I try to enter other random saves, it works.

https://imgur.com/DCufy8k

by (5.1k points)
That's a bummer - sounds like the save is corrupted. How long did you leave it running? Maybe try leaving it for 10-15 minutes to see if it loads. Probably won't but worth a try. I've that happen in other games & sometimes patience works.
by (120 points)
Yeah I am keeping it on to see if it loads. Could it possibly be related to my cpu (i5-4570 3.2ghz)? Perhaps it can't carry the load anymore or whatever? Although, it did run kinda smoothly before and only today won't load.
by (220 points)
So I know that you posted this a while ago, but I was searching for an answer to a similar problem - I had exactly the same issue. When I went back to an old save, it worked.
Welcome to Satisfactory Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
In order to keep this site accessible for everybody, please write your post in english :)
August 28th update: We've removed downvotes! One major reason is because we don't want to discourage folks from posting legitimate suggestions / reports / questions with fear of being mass downvoted (which has been happening a LOT). So we now allow you to upvote what you like, or ignore what you don't. Points have also been adjusted to account for this change.
Please use the search function before posting a new question and upvote existing ones to bring more attention to them, It will help us a lot. <3
Remember to mark resolved questions as answered by clicking on the check mark located under the upvotes of each answer.
...